Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η αναγκαιότητα της Ιστοσελίδας (Website)

Μια επιχείρηση χωρίς ιστοσελίδα είναι σαν... Επιχειρηματίας χωρίς πρόσωπο!

Ένας επιχειρηματίας χωρίς πρόσωπο δεν έχει στόμα να ποιος είναι, πώς να βρουν, ποιες ώρες είναι διαθέσιμος, ποιες υπηρεσίες ή τα προϊόντα έχει να προσφέρει. Η έλλειψη όλων των χαρακτηριστικών και η αδυναμία να επικοινωνήσει σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο να τον γνωρίσουν ή να αποφασίσει κάποιος εάν μπορεί να τον εμπιστευτεί.

Μια επιχείρηση στον 21ο αιώνα χωρίς παρουσία στο Διαδίκτυο είναι σαν αυτόν τον άνθρωπο. Πώς θα ξέρουν τι μπορείτε να κάνετε αν δεν έχετε τη δυνατότητα να τους το πείτε; Πώς θα ξέρουν τι μπορείτε να κάνετε εάν δεν μπορείτε να τους το δείξετε; Πώς θα είναι σε θέση να σας βρουν αν δεν είστε σε θέση να τους κατευθύνετε;

Μεγάλη διαφήμιση στο Χρυσό Οδηγό; Ξεχάστε το! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπουν καν στη διαδικασία να βρουν το μεγάλο κίτρινο βιβλίο για να αναζητήσουν μέσα από τις απόκρυφες κατηγορίες. Είναι ο αριθμός τηλεφώνου στις σελίδες του τηλεφωνικού καταλόγου, σωστά; Σίγουρα, οι πελάτες σας μπορούν να σας βρουν εκεί. Μπορούν, αλλά δεν θα το κάνουν! Η πλειοψηφία των ανθρώπων τώρα χρησιμοποιούν μια μηχανή αναζήτησης για να βρουν τον αριθμό τηλεφώνου της επιχείρησης που ήδη συνεργάζονται ή θέλουν να συνεργαστούν, δεν θα χρησιμοποιήσουν ένα τηλεφωνικό κατάλογο!

Στην πραγματικότητα, το ήμισυ έως τα δύο τρίτα των ερευνών που έρχονται σε μια ιστοσελίδα επιχείρησης, βάζουν το όνομα της επιχείρησης με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, σε μια μηχανή αναζήτησης. Δεν σημείωσαν τον αριθμό τηλεφώνου την τελευταία φορά που το αναζήτησαν. Δεν το αποθηκεύουν στο τηλέφωνό τους. Γιατί να ασχοληθούν με αυτό, όταν μπορούν να βρουν έναν αριθμό τηλεφώνου σε λίγα δευτερόλεπτα, μέσω της αναζήτησης στο διαδίκτυο για αυτό;

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι ένας υφιστάμενος ή υποψήφιος πελάτης έρχεται να ψάξει για εσάς με το όνομα που έχετε στην ιστοσελίδα, ώστε να μπορούν να εμφανιστούν οι πληροφορίες που θα πρέπει να ξέρουν για εσάς. Ήθελαν κάτι, τον αριθμό τηλεφώνου σας, τις ώρες σας, την τοποθεσία σας, λεπτομέρειες σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, αλλά δεν το βρίσκουν! Έτσι, εάν δεν έχετε έναν ιστοχώρο, και κάποιος θέλει να έρθει σε επαφή μαζί σας, αλλά δεν μπορεί, τι θα κάνει; Ίσως θα το βρει κάποια άλλη επιχείρηση. Εν πάση περιπτώσει, έχετε ήδη μια αδυναμία για την επιχείρησή σας, η οποία λειτουργεί εναντίον σας. Εξακολουθείτε να λειτουργείτε την επιχείρησή σας όπως τον προηγούμενο αιώνα, ενώ οι περισσότεροι από τους πελάτες σας λειτουργούν με τα δεδομένα αυτού του αιώνα. Σκεφτείτε το. Μόνο ένας πελάτης με επιμονή θα καταφέρει να σας βρει όταν λειτουργείτε με έναν τρόπο μυστικότητας στο Διαδίκτυο με το να μην έχει μια ιστοσελίδα!

Εσείς, για τον εαυτό σας, ίσως χρησιμοποιείτε τις μηχανές αναζήτησης συχνά για να πάρετε πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις που παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες που χρειάζεστε. Όλοι το κάνουν... αλλά αν δεν έχετε ιστοσελίδα για να πείτε την ιστορία σας, δεν θα μπορούν να σας βρουν!

Η απουσία μιας διαδικτυακής παρουσίας στην εποχή του Διαδικτύου είναι καταστροφική. Οι άνθρωποι ψάχνουν στο Διαδίκτυο όπως ακριβώς κάνετε και εσείς! Πόσο ξοδεύετε για να βρείτε νέους πελάτες; Τι κάνετε για να τους βοηθήσετε να σας βρουν; Έτσι, αν δεν έχετε ένα δικτυακό τόπο, θα πρέπει να αποκτήσετε έναν! Κάθε ιστοσελίδα είναι καλύτερη από το τίποτα. Ακόμη και μια ταλαιπωρημένη ιστοσελίδα επιτρέπει στους υπάρχοντες πελάτες σας να μείνουν σε επαφή μαζί σας, αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Δεν είναι πολύ δύσκολο να έχουμε μια καλή ιστοσελίδα που θα βρεθεί από τους μελλοντικούς πελάτες. 

Και Τελικά: Αν είστε σαν ένας άνθρωπος δίχως πρόσωπο, ο ανταγωνιστή σας μπορεί να προσελκύει τους πελάτες σας, αλλά και να πάρει τους νέους πελάτες που θα μπορούσατε να πάρετε εσείς. Ήρθε η ώρα που θα ξεκινήσει τον προγραμματισμό για να βρείτε τη φωνή σας, να πείτε την ιστορία σας, να αφήστε τους πελάτες να γνωρίσουν ποιοι είστε και γιατί θα πρέπει να έρθουν στην επιχείρησή σας. 

 Χαράξτε τη στρατηγική σας στο Διαδίκτυο τώρα, ή συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να σας βοηθήσει να το κάνετε. Μην αφήνετε την επιχείρησή σας στην τύχη. Στην Tourism Apps υπάρχει τεχνογνωσία και η εμπειρία για να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στο Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου