Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

13 λόγοι για τους οποίους το Social Media Marketing αξίζει το χρόνο σας (Part 1)

Κατά τη σύγκριση της κυκλοφορίας των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με άλλες μορφές της κυκλοφορίας, όπως η μηχανή αναζήτησης, οι αριθμοί που πρόκειται να αντικρίσουμε είναι μάλλον αποκαρδιωτικοί. Ενώ θα δείτε ενδεχομένως ένα αριθμό επισκεπτών και εμφανίσεων της ιστοσελίδας, που συχνά συνοδεύεται από τα υψηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης, χαμηλότερες σελίδες ανά επισκέπτη, και ένα χαμηλότερο μέσο χρόνο στον ιστότοπο. Με στατιστικά όπως αυτά, πολλοί bloggers αναρωτιούνται εάν η κίνηση των social media ακόμα αξίζει τον κόπο και  την προσπάθεια.
Παρά την τάση πολλών επισκεπτών από τα social media να βγαίνουν γρήγορα από το site σας και να επισκέπτονται το επόμενο, υπάρχουν ακόμα μερικοί πολύ πειστικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σας ενδιαφέρουν τα social media και γι 'αυτό αξίζει το χρόνο σας.


1. Είναι Δωρεάν
Εκτός και πληρώνετε ένα σύμβουλο ή έναν ειδικό για δημιουργία συνδέσμου "δόλωμα" (και οι δύο μπορεί να είναι καλές επιλογές), η προώθηση της ιστοσελίδα σας με τα social media είναι δωρεάν. Θα σας κοστίσει κάποιο χρόνο, αλλά αυτό ωχριά σε σύγκριση με την αξία της κίνησης που μπορείτε να πάρετε σε αντάλλαγμα. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για την δημιουργία μιας ιστοσελίδα ή blog. Ακριβώς για όλα αυτά συνεπάγονται χρήματα που δαπανώνται (το οποίο δεν είναι κακό πράγμα), ή δεν περιλαμβάνουν χρηματικό κόστος, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι πλήρες χάσιμο χρόνου. Δεν θα βρείτε άλλο μέσο ελεύθερου (δωρεάν) marketing που να φέρνει καν το 1% των αποτελεσμάτων, όπως από τα social media. Οι περισσότεροι bloggers μένουν σε ένα σφιχτό, ή ανύπαρκτο προϋπολογισμό, όταν πρόκειται για μάρκετινγκ. Αν ανήκετε σε αυτή την περίπτωση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι για σας.

2. Γρήγορη Αποτελέσματα
Η οικοδόμηση μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας στα social media, χρειάζεται σημαντικό χρόνο και προσπάθεια. Οι μηχανές αναζήτησης, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να χτίσετε μια ανταγωνιστική θέση. Από την άλλη πλευρά, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να αναπτύξετε το περιεχόμενο και να είναι προσβάσιμο και να το δουν, χιλιάδες επισκέπτες μέσα στην ίδια μέρα. Για το λόγο αυτό, τα social media είναι μια πολύ καλή επιλογή για να πάρει μια νέα ιστοσελίδα ή blog αμέσως την επιθυμητή δημοσιότητα.

3. Είναι Ευέλικτο
Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που μπορεί να καλύψει, σχεδόν κάθε εξειδικευμένη ομάδα χρηστών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Υπάρχουν δικτυακοί τόποι κοινωνικής δικτύωσης ειδήσεων, bookmarking sites, και γενικά ιστοσελίδες δικτύωσης. Ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας και το κοινό σας, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τα social media προς όφελός σας. Επίσης, δεν θα πρέπει να είστε κολλημένοι με τη χρήση των ίδιων κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ξανά και ξανά. Εάν δεν παίρνετε τα αποτελέσματα σε ένα μέρος υπάρχουν συνήθως άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

4. Γίνεται πιο εύκολο με το χρόνο
Εάν είστε νέοι στο blogging και στα social media και νιώθετε πως όλοι οι άλλοι τα χρησιμοποιούν σωστά αλλά όχι εσείς, θα πρέπει να κατανοήσετε ότι θα σας πάρει κάποιο χρόνο και προσπάθεια, αλλά θα γίνει με το χρόνο ευκολότερο. Αμέσως μόλις δημιουργήσετε μια βάση για τους αναγνώστες σας, και έχετε ήδη προσελκύσει κάποιους χρήστες των μέσων ενημέρωσης στο blog σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο για σας να ελκύσετε ακόμη περισσότερους και τελικά το υλικό σας να πάρει περισσότερη έκθεση. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε τα social media τόσο περισσότερο θα καταλάβετε για το πώς λειτουργούν και πώς οι χρήστες θα ανταποκριθούν.

5. Θα οδηγήσει σε άλλες Πολύτιμες πηγές κυκλοφορίας
Παρά το γεγονός ότι οι επισκέπτες από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικοί από επισκέπτες από άλλα μέσα, η επιτυχία με τα social media είναι πιθανό να αυξηθεί με την αύξηση του αριθμού των εισερχόμενων συνδέσεων που θα λάβετε. Οι σύνδεσμοι θα ενισχύσουν την ταξινόμηση στις μηχανές αναζήτησης και θα οδηγήσουν επίσης σε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Και οι δύο είναι γενικά υψηλής ποιότητας πηγές κυκλοφορίας.

6. Δημιουργώντας Συνδέσεις με τα Social Media είναι ασφαλέστερο από την αγορά Συνδέσμων
Αν σκοπεύετε να διακόψετε την σύνδεση με τα social media  και τα αντικαταστήσετε με την αγορά συνδέσμων από άλλους δικτυακούς τόπους, διατρέχετε τον κίνδυνο να υπάρχουν επιπτώσεις ή απαγορευτεί από το Google. Για κάποιους, αυτό είναι ένα ρίσκο που αξίζει να λαμβάνουν, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, θα ήθελα να αποθαρρύνω τη λήψη τέτοιου ρίσκου. 

Τέλος πρώτου μέρους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου